پر کردن کابینت و چیدمان اصولی وسایل در آن

توسط | ۱۳۹۷-۹-۱۹ ۱۶:۴۸:۵۲ +۰۳:۳۰ ۲۱ مهر ۱۳۹۷|تزئینات و دکوراسیون|
  • مشاهده تصویر بزرگتر پر کردن کابینت

چیدن وسایل مختلف و پر کردن کابینت آشپزخانه اصول خاص خود را دارد. خیلی وقت‌ها برایمان پیش می‌آید که از به‌هم‌ریختگی وسایل و ظرف‌های داخل کابینت کلافه می‌شویم. ظرف‌های بزرگی مثل قابلمه و ماهیتابه به شکل به‌هم‌ریخته‌ای درون کابینت‌ها قرار می‌گیرند و چینی‌ها و ظرف‌های حساس هم ممکن است در معرض شکستن باشند. برای پر کردن کابینت اصول و قواعد خاصی وجود دارد که اگر آن‌ها را دنبال کنیم، نه تنها به سازماندهی و چیدمان درست می‌رسیم، بلکه این چینش مرتب باعث می‌شود فضای بیشتری هم برای قرارگیری وسایل فراهم شود. چیدن درست ظرف‌ها، مواد غذایی و خرده ریزهای درون آشپزخانه به کمی زمان، حوصله و اطلاع از نحوه‌ی صحیح این کار نیاز دارد. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم شیوه‌ی پر کردن کابینت و چینش درست وسایل درون آن را توضیح دهیم.

مرحله‌ی اول: تمیزکاری

۱- قبل از پر کردن کابینت همه چیز را از درون آنها بیرون بیاورید. برای سازماندهی و مرتب کردن هرچیزی از جمله کابینت آشپزخانه، بهتر است اول محیط موردنظر را تمیز کنیم. فرقی نمی‌کند که وارد خانه‌ی جدیدی شده باشید یا قصد مرتب کردن کابینت‌های آشپزخانه را داشته باشید؛ بهترین کار این است که اول داخل کابینت‌ها را تمیز کنید. پس اگر می‌خواهید به کابینت‌هایتان سر و سامان بدهید، همه چیز از لیوان‌ها و بشقاب‌ها گرفته تا ابزارهای مختلف آشپزخانه و مواد غذایی را از کابینت‌ها بیرون بیاورید. وسایل را روی میز آشپزخانه یا روی کانتر بگذارید تا پس از انجام تمیزکاری، سراغ‌شان بروید و مراحل پر کردن کابینت را انجام دهید. با بیرون آوردن وسایل از کابینت، چیزی سر راهتان نیست و خیلی راحت می‌توانید داخل کابینت‌ها را تمیز کنید.

پیش از پر کردن کابینت ابتدا وسایل درون آن را تخلیه کنید تا در آرامش و راحتی، مکان هر چیزی را تعیین کنید.

۲- وسایل بدردنخور و اضافی را دور بریزید. خیلی وقت‌ها پیش می‌آید که ظرف‌های پلاستیکی و شیشه‌ای اضافی را برای روز مبادا در کابینت‌ها انبار می‌کنیم و معمولا دیگر هیچ‌وقت سراغ‌شان نمی‌رویم. چیزهای از کار افتاده‌ای مثل قهوه‌ساز و هم‌زن خراب که دیگر به دردمان نمی‌خورد را هم در این فضاها انبار می‌کنیم. حالا بهترین زمان است که پر کردن کابینت ها را با چیزهایی که واقعا از آنها استفاده می‌کنید، انجام دهید. کنار گذاشتن وسایل بی‌استفاده، کار چیدن و مرتب کردن کابینت‌ها را بسیار آسان‌تر می‌کند. ضمنا اگر به ظرف یا وسایل دیگری برای آشپزخانه نیاز دارید، بهتر است پیش از پر کردن کابینت آنها را بخرید. اگر بخواهید بعدا این کار را بکنید، شاید جا باز کردن برایشان دیگر چندان آسان نباشد.

۳- کابینت‌ها را تمیز کنید. وسایل نظافتی مناسب مثل دستمال و تمیزکننده‌های با کیفیت را بردارید و بخش‌های مختلف کابینت، گوشه و کنارها، شکاف‌ها و درها را با دقت تمیز کنید. با پاک کردن گرد و غبار، روغن و آلودگی‌های چسبیده به کابینت، حالا دیگر می‌توانید کم کم کار چیدمان وسیله‌ها درون کابینت و پر کردن کابینت را آغاز کنید. تمیز کردن کابینت‌ها علاوه بر پاک کردن گرد و غبار، جلوی به وجود آمدن و تکثیر حشرات موذی درون آشپزخانه را هم می‌گیرد. اگر دل‌تان نمی‌خواهد که از پاک کننده‌های شیمیایی استفاده کنید، می‌توانید از ترکیب سرکه‌ی سفید و آب برای پاک کردن کابینت‌ها بهره بگیرید.

می‌توانید از ترکیب طبیعی سرکه سفید و آب به جای مواد پاک‌کننده شیمیایی استفاده کنید.

پر کردن کابینت نظافت داخل کابینت

۴- درون کابینت را با کاغذ یا روکش‌های کابینتی بپوشانید. عوض کردن پوشش درون کابینت‌ها فضای تمیز و مناسبی برای چیدن وسایل به وجود می‌آورد. این روکش‌ها از جنس‌های مختلفی هستند و معمولا انواع طرح‌دار و ساده دارند که می‌توانید بر حسب سلیقه، هر مدلی که دوست داشته باشید را برای کابینت‌هایتان انتخاب کنید. برای گذاشتن این روکش‌ها، اول فضای کف کابینت‌ها را اندازه بگیرید؛ بعد روکش را برش بزنید و در کابینت‌ها بگذارید.

۵- کیسه‌ی پارچه‌ای معطری درون کابینت‌ها بگذارید. کیسه‌های پارچه‌ای کوچک معطر می‌توانند کابینت‌هایتان را خوشبو کنند. چند نوع گیاه خشک‌شده‌ی‌ مورد علاقه‌یتان مثل گل رز، چوب دارچین یا اسطوخودوس را انتخاب کنید و مقداری از آن را درون کیسه‌ی پارچه‌ای کوچک بریزید و گوشه‌ی کابینت‌ها بگذارید تا همیشه کابینت‌هایتان بوی خوشایندی داشته باشند. هر چند ماه یک‌بار و پس از تمام شدن بوی گیاهان درون کیسه، آنها را با گیاه تازه جایگزین کنید. این کار نشان می‌دهد که علاوه بر دقت در پر کردن کابینت، باید به نظافت و مطبوع بودن هوای درون آن هم اهمیت داد. بعضی از گیاهان می‌توانند جلوی رشد حشرات موذی را بگیرند. اوکالیپتوس، روغن بوته‌ی چای و روغن لیمو می‌توانند حشرات را فراری دهد.

۶- از قفسه‌های نظم‌دهنده‌ی داخل کابینت استفاده کنید. حالا که کابینت‌ها تمیز شدند و کف آنها هم روکش دارد، باید به این مساله فکر کنید که چطور باید چیزهای بزرگ و کوچک را در جریان پر کردن کابینت آنجا بچینید. ضرورتی ندارد که حتما قفسه‌های نظم‌دهنده‌ی کابینت بخرید؛ اما اگر ابزارها و وسایل متعدد آشپزخانه‌ای دارید، شاید بد نباشد که چنین وسیله‌ای بخرید تا همه‌ی وسایل سر جای مشخصی باشند.

اوکالیپتوس، روغن بوته‌ی چای و روغن لیمو می‌توانند حشرات را فراری دهد.

  • می‌توانید برای سر و سامان دادن به کشوی چاقوها و ابزارهایی مثل دربازکن، رنده و چیزهای مشابه قفسه‌ی نظم‌دهنده بخرید. اگر می‌خواهید از شر کشوهای درهم برهم و شلوغ خلاص شوید، نظم‌دهنده‌ها می‌توانند کمک بزرگی باشند.
  • قلاب‌هایی برای استکان و لیوان تهیه کنید. بسیاری از افراد قلاب‌ها را زیر آبچکان و بالای سینک آشپزخانه آویزان می‌کنند تا پس از شستن لیوان‌ها، آنها را به قلاب‌ها آویزان کنند. به این ترتیب خیلی راحت به فنجان چای و لیوان‌های دم دستی دسترسی خواهید داشت. این شیوه مخصوصا برای کسانی که زیاد از چای و قهوه استفاده می‌کنند، ایدآل است.
  • از قوطی‌ها و ظرف‌های دردار برای مواد خشک استفاده کنید. اگر مواد خشکی مثل آرد، لوبیا، شکر و محصولات مشابه را درون کابینت‌ها می‌گذارید، بهتر است از ظرف‌های محکم دردار استفاده کنید. به این ترتیب جلوی ورود حشرات را می‌گیرید و مواد غذایی هم در معرض هوا قرار نمی‌گیرند.

پر کردن کابینت مرتب کردن ظرف و ظروف

مرحله‌ی دوم: سازماندهی ظرف‌ها

۱- همه‌ی چیزهایی را که قرار است درون کابینت بگذارید، بر اساس نوع‌شان مرتب کنید. به این ترتیب وسایل مختلف را راحت‌تر پیدا می‌کنید و می‌دانید که از هر چیزی چه تعدادی وجود دارد که باید در پر کردن کابینت ها از آنها استفاده کنید.

  • لیوان‌هایتان را کنار هم بچینید. هر نوع لیوانی که دارید را کنار هم بگذارید. لیوان‌های دم‌دستی، لیوان‌های مهمان، لیوان‌های شربت‌خوری و غیره.
  • بشقاب‌ها و پیاله‌ها را در یک مکان جمع کنید. بسیاری از افراد، ظرف سالاد را روی بشقاب‌های غذاخوری می‌گذارند تا فضای بیشتری ذخیره شود. بهتر است پیاله‌ها را کنار هم بگذارید.
  • اگر کابینتی با درهای شیشه‌ای دارید، ظرف‌هایی که درون آن می‌چینید را کنار بگذارید. معمولا افراد ظرف‌های خاص یا قدیمی مثل بشقاب‌های گل‌قرمزی که دوست دارند را در این نوع از کابینت‌ها می‌گذارند. این مورد به سلیقه‌ی شما باز می‌گردد. پس قبل از پر کردن کابینت تصمیم‌تان را در این زمینه بگیرید.
مطالعه کنید
با آینه کاری نور را در خانه ابدی کنید

۲- ظرف‌هایی که بیشتر از همه استفاده می‌کنید را در کابینت‌های دم‌دستی‌تر بگذارید. مشخص کنید که چه ظرف‌هایی را به صورت روزانه استفاده می‌کنید و پرکاربردتر هستند. معمولا این نوع ظرف‌ها را در کابینت‌های بالای کانتر می‌گذارند تا دسترسی به آن راحت‌تر باشد. این نوع ظرف‌ها را در کابینت‌های پایین نگذارید تا مجبور نشوید برای برداشتن آنها هر لحظه خم و راست شوید.

ظرف‌های پرکاربرد را در کابینت‌های پایین نگذارید تا مجبور نشوید برای برداشتن آنها هر لحظه خم و راست شوید.

  • بشقاب‌های غذاخوری، پیاله‌های سالادخوری و پیش‌دستی‌هایی که روزانه از آنها استفاده می‌کنید را در کابینت انتخابی خودتان بگذارید.
  • در طبقه‌ی بالای همان کابینت یا کابینت کناری، لیوان‌ها و فنجان‌هایی که هر روز از آنها استفاده می‌کنید را قرار دهید.

۳- ظروف چینی و غیر دم‌دستی را در کابینت‌های بالایی بگذارید. کابینت‌های بالایی به ظرف‌های مهمان‌ها اختصاص دارند؛ همان ظروفی که کمتر از آنها استفاده می‌کنید. بهتر است این ظرف‌های شکننده جایی باشند که راحت به آنها دسترسی نداشته باشید تا تنها در زمان خاص و هنگام نیاز سراغ‌شان بروید.

۴- قابلمه‌ها و ماهی‌تابه‌ها را در کابینت‌های پایینی و نزدیک اجاق گاز بگذارید. هر آشپزخانه چیدمان کابینتی مخصوص به خودش را دارد، اما بهترین مکان برای چیدن قابلمه‌ها و ماهی‌تابه‌ها، کابینت‌های پایینی و نزدیک به اجاق گاز است. این وسایل معمولا سنگین هستند و منطقی‌تر است آن‌ها را جایی بگذارید که مجبور نباشید زیاد حمل‌شان کنید. قابلمه‌ها و ماهی‌تابه‌هایی که کمتر ازشان استفاده می‌کنید را در طبقه‌های پایین‌تر کابینت یا قسمت پشتی کابینت‌ها بگذارید. بعضی افراد این گونه ظروف را در کابینت‌های بالایی می‌گذارند. اگر کابینت‌هایتان خیلی بلند نیستند و به سقف نمی‌رسند، می‌توانید امکان چیدن قابلمه‌ها و ماهی‌تابه‌ها در طبقات بالایی و پر کردن کابینت به این شیوه را هم در نظر داشته باشید.

۵- ابزارهای مورد نیاز آشپزخانه را در کشوی ابزارها بگذارید. قفسه‌ی نظم‌دهنده‌ی ابزارها را در یکی از کشوهای بزرگ، پهن و دم‌دستی آشپزخانه بگذارید. وسایل داخل کشو را طوری بچینید که مثلا چاقوها، قاشق‌ها و چنگال‌ها هر کدام در بخش خاص و مجزای خود قرار داشته باشند.

پر کردن کابینت پایینی ظروف کابینت پایینی

سعی کنید لوازم پرکاربرد را در کابینت‌های پایینی نگذارید.

 

مرحله‌ی سوم: چیدن بقیه‌ی وسایل

۱- جای مناسبی را برای لوازم برقی پیدا کنید. لوازم برقی که هر روز از آنها استفاده می‌کنید را روی کانتر بگذارید. اما ممکن است لوازم دیگری مثل آبمیوه‌گیری، مخلوط‌کن و همزن هم داشته باشید که گاه به گاه از آنها استفاده می‌کنید. پس باید این لوازم را درون یکی از کابینت‌ها بگذارید. بهتر است این نوع لوازم برقی را درون یکی از کابینت‌های بالایی بگذارید؛ اما حواس‌تان باشد کابینتی را انتخاب کنید که چندان هم سر راهتان نباشد و تنها هروقت به لوازم آن نیاز داشتید، سراغش بروید. در پر کردن کابینت با وسایل برقی، به تعداد دفعات استفاده از آنها دقت داشته باشید.

۲- یک کمد خاص از کابینت را برای مواد غذایی انتخاب کنید. اگر درون یک کابینت مواد غذایی می‌گذارید، بهتر است کابینتی باشد که بین کابینت‌های ظروف یا ابزارهای دیگر قرار نگرفته باشد و به گونه‌ای از سایر کابینت‌ها مجزا باشد. اصلا خوب نیست که بسته‌ی ماکارانی یا ادویه‌جات لابه‌لای کابینت‌های لیوان‌ها و بشقاب‌ها باشند. می‌توانید کابینتی جداگانه برای ادویه‌جات انتخاب کنید. روغن‌های گیاهی، گیاهان مختلف و سایر مواد معطر را درون یک کابینت بگذارید. بهتر است این کابینت نزدیک اجاق گاز باشد تا موقع پخت و پز به آن دسترسی داشته باشید.

۳- کشوهای آشپزخانه را با چیزهایی پرمصرف پر کنید. در طراحی اغلب کابینت‌های آشپزخانه یک ردیف کشو برای چیزهایی که نمی‌توانید درون کابینت‌ها بگذارید، دیده می‌شود. هر فردی به شیوه‌ی متفاوتی از این کشوها استفاده می‌کند. با نگاهی به وسایل آشپزخانه می‌توانید بفهمید که چه چیزهایی را می‌توانید درون این کشوها بگذارید.

  • ابزارهایی مثل دربازکن، خیار پوست‌کن، رنده و سیر له‌کن معمولا کنار هم در یک کشو قرار می‌گیرند.
  • اگر به کیک و شیرینی‌پزی علاقمند هستید، می‌توانید کشویی را به الک، پیمانه، قاشق‌های اندازه‌گیری و ابزارهای شیرینی‌پزی اختصاص دهید.
  • کشویی را به حوله‌های آشپزخانه، دستکش فر، دم‌کنی‌ها و دستمال‌های مورد نیازتان اختصاص دهید.
  • می‌توانید کشویی را برای خرت و پرت‌هایی که هیچ‌جای دیگری ندارند، کنار بگذارید. خودکارهای کم‌مصرف، چسب، بریده‌ی دستور غذا از مجله‌ها و غیره.

سعی کنید لوازم ریز را دسته‌بندی کنید و در کشوهای مجزا قرار دهید.

پر کردن کابینت چیدن سایر ظروف و وسایل

۴- مواد شوینده را زیر سینک بگذارید. زیر سینک آشپزخانه بهترین جا برای نگهداری شوینده‌ها و مواد ضدعفونی کننده است. کیسه‌های زباله، دستکش‌های ظرف‌شویی، شوینده، اسفنج‌ها و دستمال‌های گردگیری چیزهایی هستند که می‌توانید در این کابینت ذخیره کنید. اگر در این محل شوینده و چیزهایی از این قبیل می‌گذارید، ظرف و ابزارهای دیگر را در این کابینت قرار ندهید.

جمع‌بندی

آشپزخانه یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر خانه است. پر کردن کابینت آشپزخانه کار زمان‌بری است و باید با دقت و حوصله انجام شود. چیدمان درست وسایل در آشپزخانه بسیار مهم است؛ چرا که شما هر روز با این وسایل سر و کار دارید و باید آنها را جوری بچینید که مجبور نباشید هر لحظه دنبال یک وسیله‌ی خاص بگردید. درست است که انجام این کار وقت و حوصله می‌خواهد و شاید کمی پر دردسر باشد، اما نتیجه‌ی کار و اجرای بی‌نقص و چینش کابینت‌ها به بهترین شکل حتما ارزشش را دارد.

منبع

درباره نویسنده:

سحر ملک پور
من سحر ملک‌پور هستم کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی، نوشتن، خوندن و البته دیدن فیلم کارهاییه که باهاشون زندگی می‌کنم. توی وبلاگ کبال سعی می‌کنم چیزهای جدیدی که در مورد زندگی و فعالیت‌های مختلف و به درد بخور یاد می‌گیرم رو با شما به اشتراک بگذارم.

ثبت ديدگاه

اتفاقات تازه را از دست ندهید

اتفاقات تازه را از دست ندهید

با عضویت در خبرنامه وبلاگ کبال، از آخرین تخفیف‌ها و جشنواره‌های ما مطلع شوید و مطالب مفید آموزشی را در اینباکس ایمیل‌تان دریافت کنید

با موفقیت مشترک شدید!